Til forside

Generelt om Patrikarklejrene i Nordvestjylland.

I Distrikt nr. 10, Nordvestjylland, er der 2 patrikarklejre - Patrikarklejr nr. 10, "Arken" med hjemsted i Skive og Patrikarklejr nr. 18, "Hardsyssel" med hjemsted i Holstebro.

Der afholdes møder kl. 19.30 i perioden september - maj. Patrikarklejrene optager kun medlemmer fra oddfellow loger.
Patriarklejer nr. 10 "Arken" afholder sine møder 1.Torsdag i måneden og Patriarklejr nr. 18 "Hardsyssel" afholder sine møder 3. Torsdag i måneden. Begge lejre er vandrelejre og afholder sine møder på skift i de byer der har Oddfellowloger og hvorfra der er brødre der er tilknyttet de 2 patrikarklejre.

Lejrmøderne er præget af ro, alvor og værdighed, der er forudsætningen for et af Odd Fellow Ordenens formål:  Gennem gensidig påvirkning at støtte medlemmerne i en positiv udvikling af deres etik og moral.

Deltagelse i lejrmøderne kræver en bestemt påklædning. Til almindelige møder er brødrenes påklædning mørk habit, hvid skjorte og diskret slips, søstrene bærer en kort, enkel sort kjole. Ved festlige lejligheder er brødrenes påklædning kjole og hvidt med hvid sløjfe.

Efter lejrmøderne, som foregår i en særlig indrettet lejrsal, samles man i selskabslokalet til et hyggeligt samvær og et let traktement. I selskabslokalerne er tonen mere fri end i lejrsalen, og denne del af lejraftenen er lige så vigtig som mødet i lejrsalen. Her lærer medlemmerne hinanden at kende under afslappede former, og ofte opstår der nære, livslange personlige venskaber.

Medlemskab af lejren kræver et beskedent årligt kontingent samt et mindre gebyr for optagelsen samt ved tildelingen af lejrens 2 grader.

Eventuelle yderligere oplysninger om den enkelte lejrs virke kan fås ved henvendelse til en af lejrens embedsmænd.

Til forside